Personvern og sikkerhet

Vi gjør vårt ytterste for å ivareta din sikkerhet på våre nettsider, i nettbanken og i vår kommunikasjon med deg via e-post. Likevel er det viktig at du viser sunn skepsis på internett, da svindlere kan misbruke dine personopplysninger. 

Relatert innhold

Oversikt

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes direkte til deg som person, for eksempel fødselsnummer, adresse, telefonnummer og lignende. Les mer om behandling av personopplysninger i:

Offisielle kanaler på nett

Du finner oss på gjensidige.no og i sosiale medier. Vi har flere apper og sender e-poster, nyhetsbrev og mer.

Hvordan unngå ID-tyveri

Hvis noen får tak i dine personlige opplysninger kan du blant annet risikere at kredittkort bestilles i ditt navn og blir sendt til feil mottaker.

Se råd om ID-tyveri

På tide å bytte passord?

Media omtaler oftere og oftere problematikken med passord på avveie. Passordene sammenstilles i søkbare databaser tilgjengelig for alle og er hentet fra en rekke kilder som har vært utsatt for sikkerhetshendelser, inkludert Netflix, LinkedIn, YouPorn og spillsider som Minecraft og Runescape.

Et godt råd er derfor å ikke ha samme passord på våre sider som på andre tjenester på nett. (BankID eller kodebrikke gir ekstra sikkerhet, med engangs­koder i tillegg til passord. Passord alene vil ikke kunne gi uvedkommende tilgang til nettbanken.)

Du kan selv sjekke om ett av dine gamle passord er på avveie via denne nettsiden.