Personvern og sikkerhet

Vi gjør vårt ytterste for å ivareta din sikkerhet på våre nettsider, i nettbanken og i vår kommunikasjon med deg via e-post. Likevel er det viktig at du viser sunn skepsis på internett, da svindlere kan misbruke dine personopplysninger. 

Relatert innhold

Oversikt

Personvern på gjensidige.no

Gjensidige.no er SSL-kryptert for din sikkerhet og informasjonskapsler blir ikke lagret med IP-adresser.

Les mer

Hvordan unngå ID-tyveri

Hvis noen får tak i dine personlige opplysninger kan du blant annet risikere at kredittkort bestilles i ditt navn og blir sendt til feil mottaker.

Les mer

Råd om datasikkerhet

Enkel tiltak som jevnlig oppdatering av programvare og utlogging fra nettbanken kan sikre PC-en mot angrep fra virus og trojanere.

Les mer

På tide å bytte passord?

Media omtaler oftere og oftere problematikken med passord på avveie. Passordene sammenstilles i søkbare databaser tilgjengelig for alle og er hentet fra en rekke kilder som har vært utsatt for sikkerhetshendelser, inkludert Netflix, LinkedIn, YouPorn og spillsider som Minecraft og Runescape.

Et godt råd er derfor å ikke ha samme passord på våre sider som på andre tjenester på nett. (BankID eller kodebrikke gir ekstra sikkerhet, med engangs­koder i tillegg til passord. Passord alene vil ikke kunne gi uvedkommende tilgang til nettbanken.)

Du kan selv sjekke om ett av dine gamle passord er på avveie via denne nettsiden.